EN | HR

Pogoji uporabe

Vsebina spletnih strani Kopitarna.com je last podjetja Kopitarna Sevnica d.o.o., Prvomajska ulica 8, 8290 Sevnica, Slovenija (v nadaljevanju: Kopitarna Sevnica d.o.o.). Z uporabo spletnih strani Kopitarna.com uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Kopitarna Sevnica d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini Kopitarna.com. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Kopitarna Sevnica d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh Kopitarna.com kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

1. Omejitev odgovornosti

Kopitarna Sevnica d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani Kopitarna.com in vanje vključenih vsebin. Kopitarna Sevnica d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Kopitarna Sevnica d.o.o. si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh Kopitarna.com glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini Kopitarna.com, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 6.).

2. Omejena pravica uporabe

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani Kopitarna.com uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Kopitarna Sevnica d.o.o. prepovedana.

3. Registracija uporabnikov

V spletni trgovini Kopitarna.com se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh Kopitarna.com.

4. Zaščita zasebnosti

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh Kopitarna.com ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Kopitarna Sevnica d.o.o. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Kopitarna Sevnica d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih vnesete v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke.

Vaše osebne podatke zbiramo skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov. Podatke obdelujemo samo za namene spletne trgovine. Shranjeni so varno na našem strežniku.

Ko kupujete v naši spletni trgovini o vas zbiramo osebne podatke, ki ste jih vpisali ob registraciji. S prijavo na e-novice pa soglašate, da se osebni podatki, ki ste nam jih posredovali uporabljajo za posredovanje elektronskih sporočil. Odjavo od e-novic lahko posredujete tudi na e-poštni naslov info@kopitarna.eu.

Podlage na katerih zbiramo vaše osebne podatke:

 • vaša izrecna privolitev – občasno vas bomo morda zaprosili za privolitev za uporabo vaših osebnih podatkov za enega ali več namenov.

 • ko je to potrebno za naše zakonite poslovne interese – uporaba vaših osebnih podatkov nam pomaga upravljati in izboljševati naše poslovanje. Prav tako nam uporaba vaših osebnih podatkov omogoča, da je naša komunikacija z vami bolj relevantna in prilagojena vam ter da je vaša izkušnja z našimi storitvami in izdelki učinkovita in uspešna

   

5. Postopek naročila oz. nakupa

Na spletni strani Kopitarna.com je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini Kopitarna.com. Te izdelke lahko kupec iz Evropske unije posreduje tudi tretji osebi znotraj Evropske unije.

Naročilo v spletni trgovini Kopitarna.com je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. 

V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti ali telefonu.

Kopitarna Sevnica d.o.o. lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani Kopitarna.com. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

V kolikor željene barve in velikosti ni možno izbrati v spustnem seznamu to pomeni, da ni takšne kombinacije artikla ni na zalogi.

6. Cene

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo. Cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. Cene veljajo do objave novega cenika v spletni trgovini Kopitarna.com. Roki veljavnosti akcijske ponudbe v spletni trgovini Kopitarna.com so navedeni v spletni trgovini Kopitarna.com. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Kopitarn in se lahko razlikujejo od cen na prodajnih mestih Kopitarna.

Kopitarna Sevnica d.o.o. je davčni zavezanec identificiran za namene DDV v Sloveniji.

V skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), Pravilnikom o izvajanju zakona na dodano vrednost ZDDV-1_PIZDDV ter s pojasnilom DURS, št. 4230-8830/2011-2.7.2011 je Kopitarna Sevnica d.o.o. kot prodajalec pri prodaji izdelkov preko spleta dolžna obračunati DDV od dobave izdelkov:

 • kupcem v Sloveniji,

 • kupcem iz držav Evropske unije.

Kupcem tretjih držav, ki niso članice Evropske unije, se davek na dodano vrednost (DDV) ne obračuna. So pa ti kupci dolžni poravnati vse stroške povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

7. Načini plačevanja v trgovini kopitarna.com

Za kupce v Sloveniji so možn štirje načini plačila:

  • Plačilo po povzetju velja samo za naročila in odpremo po Sloveniji

  • plačilo preko PayPal

Pri plačilu preko Paypal boste preusmerjeni na PayPal stran, kjer boste naredili plačilo.

  • plačilo s plačilnimi karticami

Plačilo s karticami Visa, Mastercard.  V uporabi je sistem MasterCard® SecureCard™.

  • bančno nakazilo s plačilom po predračunu

Plačilo izvedite na naš bančni račun. Prosimo uporabite vašo številko naročila in številko 10795 kot sklic. Vaše naročilo ne bo odpremljeno, dokler sredstva ne bodo nakazana na naš račun.


Naziv računa: Kopitarna Sevnica d.o.o., Prvomajska ulica 8, 8290 Sevnica
Št. računa TRR: SI56 0400 1004 9163 857 
Sortirna koda: CMDT
Naziv banke: NKBM D.D., Ulica Vita Kraigherja 4, Maribor

BIC/SWIFT: KBMASI2X

8. Pakiranje in dostava

POŠTA SLOVENIJEGLS
Slovenija Avstralija
  Avstrija
  Belgija
  BIH
  Bolgarija
  Ciper
  Češka
  Črna gora
  Danska
  Estonija
  Finska
  Francija
  Grčija
  Irska
  Islandija
  Italija
  Kanada
  Latvija
  Litva
  Luksemburg
  Madžarska
  Makedonija
  Malta
  Nemčija
  Nizozemska
  Norveška
  Poljska
  Portugalska
  Romunija
  Slovaška
  Srbija
  Španija
  Švedska
  Švica
  Velika Britanija
  ZDA

Za dostavo je zaračunan pavšalni znesek glede na kraj dostave (država). Za kupce iz držav, ki so članice Evropske unije, se pri znesku dostave obračuna DDV. Pri kupcih iz držav, ki niso članice Evropske unije, se DDV ne obračuna. Glej spodnjo tabelo.

Cenik dostave preko Pošte Slovenije za kupce iz držav, ki so članice Evropske unije

DržavaCena dostave v EUR (brez DDV)
Slovenija 4,50
Hrvaška 3,55

Opozorilo za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije: kupci so dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Kopitarna Sevnica d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca. Cenik dostave lahko Kopitarna Sevnica d.o.o. kadarkoli spremeni. Prav tako lahko Kopitarna Sevnica d.o.o. izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno.

9. Dobavni rok

Rok dobave blaga je 3-10 delovnih dni.

10. Pritožbe

V primeru težav ali pritožb lahko kupci kontaktirajo kopitarno preko telefonske številke 07 81 63 400 ali po elektronski pošti na store@kopitarna.eu.

11. Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

- odpravi napako na blagu ali

- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

- vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca Stvarno napako kupec uveljavlja tako, da prodajalca o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom stvarne napake na lastne stroške obvesti prodajalca v zakonsko določenem roku in prodajalcu omogoči pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj.

12. Pravica do odstopa od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: store@kopitarna.eu . Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Kopitarna Sevnica d.o.o., Prvomajska ulica 8, 8290 Sevnica ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga (43.d.čl. ZVPot).

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa), vendar ga je v korist potrošnika možno podaljšati na 30 dni.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Možnost odstopa od pogodbe je podana v skladu s zakonom o varstvu potrošnikov. Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima vsak potrošnik pravico, da v 14 dneh od nakupa ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Celotne stroške pošiljanja in/ali vračila blaga v primeru vračila krije kupec, v primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma v 14 dneh po obvestilu. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Za reševanje izvensodnih sporov nimamo priznanega nobenega pristojnega izvajalca IRPS. Potrošnik pa se za reševanje takšnih sporov lahko obrne na povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.complaints.screeningphase.

13. Prevzem artiklov vrnjenih iz obravnave

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: Kopitarna Sevnica d.o.o., Prvomajska ulica 8, 8290 Sevnica. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine Kopitarna.com in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

14. Postopek nakupa

1. Naročilo

Kupec na spletni strani poišče in izbere artikle in njihove atribute (barva, velikostna številka in drugo), ki jih želi kupiti. Te artikle doda v košarico in nakup nadaljuje z zaključkom nakupa. V zaključku nakupa vnese osebne podatke in naslov dostave, izbere način dostave in plačila, ki so na voljo ter zaključi nakup. Pred zaključkom nakupa ima kupec možnost preveriti vsebino košarice in ostale stroške (poštnina, provizije), ki bodo všteti v kupnino. Potem kupec dobi obvestilo po elektronski pošti o sprejetem naročilu. Prodajalec bo kupca obvestil o odpremi blaga po elektronski pošti. V kolikor se izkaže, da zaloga ni bila točna in artikla ni na zalogi, bo prodajalec kupca o tem obvestil in kupec se lahko odloči, da odstopi od pogodbe in naročilo stornira (delno ali v celoti). Če blago ni več dobavljivo, lahko prodajalec zavrne naročilo kupca, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Kopitarna Sevnica do.o. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih Kopitarna Sevnica d.o.o. nima na zalogi.

2. Odpremljeno naročilo/pripravljeno za prevzem

Kupec na spletni strani poišče in izbere artikle in njihove atribute (barva, velikostna številka in drugo), ki jih želi kupiti. Te artikle doda v košarico in nakup nadaljuje z zaključkom nakupa. V zaključku nakupa vnese osebne podatke in naslov dostave, izbere način dostave in plačila, ki so na voljo ter zaključi nakup. Pred zaključkom nakupa ima kupec možnost preveriti vsebino košarice in ostale stroške (poštnina, provizije), ki bodo všteti v kupnino. Potem kupec dobi obvestilo po elektronski pošti o sprejetem naročilu. Prodajalec bo kupca obvestil o odpremi blaga po elektronski pošti. V kolikor se izkaže, da zaloga ni bila točna in artikla ni na zalogi, bo prodajalec kupca o tem obvestil in kupec se lahko odloči, da odstopi od pogodbe in naročilo stornira (delno ali v celoti). Če blago ni več dobavljivo, lahko prodajalec zavrne naročilo kupca, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Kopitarna Sevnica d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih Kopitarna Sevnica d.o.o. nima na zalogi.

3. Pogodoba

Prodajalec Kopitarna Sevnica d.o.o., bo shranilo besedilo pogodbe in bo na zahtevo dostopno kupcu.

Košarica

Zapri