EN | HR

Pravilnik o zasebnosti

S tem pravilnikom se določajo postopki in ukrepi za zavarovanje osebnih podatkov vodenih v zbirkah osebnih podatkov, s katerimi upravlja  KOPITARNA SEVNICA d.d. (v nadaljevanju: družba).

Ta pravilnik določa ukrepe za zavarovanje pri zbiranju, obdelovanju, shranjevanju, posredovanju in uporabi osebnih podatkov pridobljenih iz spletne trgovine.

V zadevah, ki jih ne ureja ta pravilnik, se neposredno uporabljajo določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov ter Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov.

Registracija in drugi podatki o računu

Ko se registrirate za uporabo naših storitev, o vas zbiramo naslednje podatke:  

- če se registrirate na naši spletni strani: ime, priimek in elektronski naslov, ter telefon, regijo in državo če nam te podatke posredujete

- podatke o vaših naročilih, vključno z artikli, načinom plačila in številko bančnega računa.

- podatke o spletnih navadah, pridobivate podatke o artiklih in storitvah, povezavah, na katere klikate, podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;

Namen zbiranja in obdelovanja vaših podatkov

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali.

To je z namenom obveščanja na e-novice. Osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen, ter zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke na naslednjih pravnih podlagah:

- zakon in pogodbeni odnosi,

- privolitev posameznika in

- zakoniti interes.

Pravna podlaga za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov

Podlage na katerih zbiramo vaše osebne podatke:

- vaša izrecna privolitev – občasno vas bomo morda zaprosili za privolitev za uporabo vaših osebnih podatkov za enega ali več namenov.

- ko je to potrebno za naše zakonite poslovne interese – uporaba vaših osebnih podatkov nam pomaga upravljati in izboljševati naše poslovanje. Prav tako nam uporaba vaših osebnih podatkov omogoča, da je naša komunikacija z vami bolj relevantna in prilagojena vam ter da je vaša izkušnja z našimi storitvami in izdelki učinkovita in uspešna.

Shranjevanje osebnih podatkov

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob registraciji prijavi na e-novice, s sodelovanjem v nagradni igri ali z oddajo povpraševanja, hranimo do preklica. Soglasje za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete.

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost zbiranja in obdelave podatkov pred preklicem soglasja. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke hranimo v računalniški obliki.

Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

Podatke, ki jih zbiramo, hranimo na varnih strežnikih in jih hranimo tako dolgo, kot je potrebno za izpolnitev namena njihovega zbiranja ali pa do vašega preklica.

Zaradi izpolnjevanja določenih zakonov, obdelujemo vaše podatke v skladu z zakoni:

  • Obligacijski zakonik (OZ),

  • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),

  • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),

  • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),

  • Zakon o računovodstvu(ZR),

  • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),

  • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

V ta namen vaše podatke (kontaktne podatke in podatke o naročilih), hranimo do vključno 10 let.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov.

Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretje države, ki niso članice Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora.

Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem).

Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika, v mejah ponudnikovega pooblastila:

- računovodski servis in odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja;

- ponudniki obdelave podatkov in analitike;

- vzdrževalci IT sistemov; 

- ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil

- ponudniki plačilnih sistemov, kot so PayPal in drugi;

- ponudniki sistemov za upravljanje odnosov s kupci (npr. Microsoft);

- ponudniki rešitev za spletno oglaševanje (npr. Google, Facebook).

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov, ki se nanašajo na vas.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite vaše ime, priimek ter elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov info@kopitarna.eu ali po pošti na naslov:

Kopitarna Sevnica d.d.

Prvomajska ulica 8

8290 Sevnica

Objava sprememb pravilnika

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na spletnem mestu.

Košarica

Zapri