EN | HR
O kopitarni
O kopitarni
 
 
 
 

O Kopitarni

Naša obutev je narejena z ljubeznijo in predanostjo delavcev vseh generacij.

Zgodovina Kopitarne Sevnica

Tradicija že od 1886

Zgodovina

Proti koncu 19. stoletja je nemška družina Winkle dobila idejo, da bi razširili svoje poslovne aktivnosti tudi na območje Slovenije. Tako so leta 1886 v Sevnici ustanovili podjetje za proizvodnjo čevljarskih kopit. K tej odločitvi je pripomogla bližina obkrožajočih gozdov, ker so bila takrat še vsa čevljarska kopita izdelana iz lesa. Staro žago so predelali v proizvodno halo, postavili stroje in kmalu naredili še ostale potrebne naprave. Prvi par kopit so tako izdelali 11. oktobra 1886. Leta 1892 so postavili parni kotel, kjer so parili polizdelke. Gradbeno podjetje Smrekar je v Kopitarni kar naprej gradilo in s časom se je tovarna preobrazila v največjo tovarno čevljarskih kopit v svoji branži.

Preberi več
Za vas ustvarjamo

Kopitarna Sevnica

Za vas ustvarjamo

Z odlokom, ki je bil predmet ustanovitve podjetja, je podjetje 31. oktobra 1946 dobilo ime "KOPITARNA SEVNICA", ki je v rabi še danes. Po letu 1973 so zgradili novo zgradbo za polizdelke, mehanično in elektro delavnico ter del zgradbe za proizvodnjo obutve, dokončana je bila poleti 1975. Po tem letu smo začeli s proizvodnjo polietilenskih kopit na novih strojih. Skozi leta smo posodobili naš program čevljarskih kopit z najnovejšimi znanji in tehnologijami. Prav tako smo razširili naš asortima z napenjači za čevlje in obutvijo. Proizvodnja obutve se je kmalu močno povečala zaradi naraščajočih potreb po izdelkih, ki so narejeni iz naravnih materialov, kot so les, pluta in usnje.

Preberi več
Promo video

Najprej kvaliteta

Misija in vizija podjetja

Odlikuje jo modno in vsakdanje oblikovanje, primerno za različne potrebe in namene. Naša želja je, da bi se naše stranke počutile dobro in udobno pri uporabi naše obutve. Zelo smo ponosni, da se naša obuvala uporabljajo tudi za zaščito pri delu, za kar so zaslužni certifikati kakovosti in ustreznosti, ki so dodeljeni mnogim modelom. Prihodnji razvoj je vse bolj usmerjen in prilagojen temu namenu. 135 let obstoja, delovanja in razvoja pa se čuti na vsakem koraku.

Preberi več
Kopita Kopitarna

Kopita

Izdelujemo različne vrste kopit v več načinih izdelave, z različnimi kovanji, ki odlično služijo svojemu namenu. Naši najpomembnejši atributi na področju izdelave kopit so: več kot 120 let izkušenj, CAD oddelek za oblikovanje kopit, napenjačev in obutve, CAM stroji za izdelavo prototipov kopit, CAM stroji za izdelavo serijskih kopit, CAM stroji za izrez usnja, papirja in plastike, lasersko graviranje na različne materiale, izkušeno strokovno osebje, konstantne investicije v človeške vire in tehnologijo, uporaba najkvalitetnejših umetnih in naravnih materialov.

Preberi več
Katalog
Podplati Kopitarna

Podplati

Kopitarna Sevnica d. d. je pridobila patentne pravice za podplat iz lesa za cokle z elastičnim pregibom v območju podplatne blazinice. Hodna površina lesenega podplata je iz mehkega poliuretana, ki absorbira tresljaje. Ležišče noge je anatomsko oblikovano. Les je naravni material, ki diha, vpija vlago in je odličen toplotni izolator. Uporabljamo samo izbrane vrste lesa. Podplate poliramo in lužimo v različnih barvnih niansah. Modeli so različni od tradicionalnih do najnovejših modnih oblik.

Preberi več
Napenjači Kopitarna

Napenjači

Naši napenjači, so idealen pripomoček za nego obutve, saj združuje svojo vsakodnevno uporabnost s toplino lesa. Ohranja obliko čevlja in mu s tem podaljšuje življenjsko dobo, hkrati pa les vpija vlago in tako čevelj osuši. Čevelj z napenjačem omogoča lažje in primernejše shranjevanje obutve. Izdelujemo jih iz več vrst lesa: bukev, topola. Izbirate lahko med napenjači, ki so: samo brušeni in nelakirani, brušeni in lakirani, barvani z lužilom za les.

Preberi več

Dodatne informacije

Pravila in spošni pogoji sodelovanja v nagradni igri na Facebook-u (ponedeljek, 08.3.2021.)

Obvestilo o spremembi pomembnih deležev, četrtek, 12. marec 2020.

Skupščina 2020 (torek, 16.6.2020): sklic skupščine, rezultati glasovanja
Skupščina 2019 (sreda, 28.8.2019): sklic skupščine, rezultati glasovanja
Skupščina 2018 (sreda, 25.7.2018): sklic skupščine, rezultati glasovanja
Skupščina 2017 (sreda, 26.7.2017): sklic skupščine, rezultati glasovanja
Skupščina 2016 (sreda, 24.8.2016): sklic skupščine, rezultati glasovanja

Košarica

Zapri