Prijava na e-novice
0

O nas

Pri koncu 19. stoletja je nemška družina Winkle dobila idejo, da bi razširili svoje poslovne aktivnosti tudi na področju Slovenije. Posledično so leta 1886 v Sevnici ustanovili podjetje za proizvodnjo čevljarskih kopit. Bližina obkrožajočih gozdov pa je tudi pripomogla k tej odločitvi, ker so bila takrat še vsa čevljarska kopita izdelana iz lesa.

Stara žaga je bila tedaj predelana v proizvodno halo, postavili so stroje in kmalu naredili še ostale potrebne naprave in izdelali prvi par kopit 11. oktobra 1886. Leta 1892 so postavili parni kotel, kjer so parili polizdelke. Gradbeno podjetje Smrekar je v Kopitarni kar naprej gradilo in s časom se je tovarna preobrazila v najčvejo tovarno čevljarskih kopit v svoji branži. Z odlokom, ki je bil predmet ustanovitve podjetja, je 31. oktobra 1946 podjetje dobilo ime "KOPITARNA SEVNICA". To ime je še danes v uporabi. Po letu 1973 so zgradili novo zgradbo za polizdelke, mehanično in elektro delavnco ter del zgradbe za proizvodnjo obutve.

Ta zgradba je bila dokončana poleti 1975. Po tem letu pa smo začeli s proizvodnjo polietilenskih kopit na novih strojih. Skozi leta smo posodobili naš program čevljarskih kopit z najnovejšimi znanji in tehnologijami. Prav tako smo razširili naš sortiman z napenjači za čevlje in z obutvijo. Proizvodnja obutve se je kmalu močno povečala zaradi naraščajočih potreb po izdelkih, ki so narejeni iz naravnih materialov kot so les, pluta in usnje.

Naša obutev je narejena z ljubeznijo in predanostjo ter jo izdelujejo delavci vseh generacij. Obutev odlikuje modno in vsakdanje oblikovanje, kar je primerno za različne potrebe in namene. Naša želja je, da bi se naše stranke počutle dobro in udobno pri uporabi naše obutve. Zelo smo ponosni, da se naša obutev uporablja tudi pri delu, za kar so zaslužni certifikati kakovosti in ustreznosti, ki so dodeljeni mnogim modelom obutve. Prihodnji razvoj je tudi vse bolj usmerjen in prilagojen temu namenu. Sto let razvoja pa se čuti na vsakem koraku.

Kopitarna Sevnica d. d. je registrirana pri Okrožnem sodišču v Krškem, dne 27. 01. 1997, številka vložka: 1/00982/00. Osnovni kapital 1.206.464,40 EUR. Matična številka: 5039088. Šifra dejavnosti 15.200. ID št. za DDV SI15706583.

Kopitarna Sevnica d. d. je davčni zavezanec identificiran za namene DDV v Sloveniji.Bodite obveščeni! Prijavite se na enovice.

Sledite nam: